sábado, 1 de octubre de 2011

IRENA


Ha mort una senyora de 98 anys que es deia Irena. Durant la Segona Guerra Mundial, na Irena va aconseguir un permís per a treballar al gueto de Varsòvia, com a especialista en clavegueres i canonades.
Però els seus plans anaven més enllà...
Sabia quins eren els plans dels nazis per als jueus (era alemanya).
Na Irena passava infants petitons amagats al fons de la caixa d’eines i duia un sac de xarpellera al darrere de la camioneta per a infants més grandets). També hi portava un gos que havia ensinistrat per a bordar als soldats nazis quan entrava i sortia del gueto.
Naturalment, els soldats no volien saber res del gos i els lladrucs tapaven els gemecs dels infants.
D’aquesta manera va arribar a treure i salvar 2500 infants.
Els nazis la van atrapar i li van trencar les dues cames i els dos braços.
Na Irena portava un registre dels noms de tots els infants que salvava i el tenia guardat dins un pot de vidre soterrat al peu d’un arbre del jardí de casa.
Passada la guerra, va provar de localitzar els pares que poguessin haver sobreviscut i refer les famílies. La majoria havien perdut la vida a les cambres de gas. Els infants que va salvar van trobar cases d’acollida o van ser adoptats.
L’any 2007 na Irena va ser proposada per a rebre el Premi Nobel de la Pau.
Però no va ser l’escollida: el premi fou per a Al Gore, per unes diapositives sobre l’Escalfament Global... I el 2009 se l’endugué Barack Obama tan sols per tenir bones intencions.

AQUESTA SENYORA ÉS MEU NOBEL!
Gran missatge. No permetem que caigui en l’oblit!
Al cap de 65 anys. In Memoriam.

La intenció d’aquest missatge és arribar a 40 milions de persones d’arreu del món. Si et plau, fes-lo arribar a tots els teus coneguts i demana’ls que també ho facin. Gràcies.Ver más

De: Oriol Gil Sanchis

2 comentarios:

  1. jose manuel valdes3 de octubre de 2011, 1:16

    De acuerdo en todo!!. Ultimamente se dan premios nobel de la paz muy raritos: AL farsante Al Gore, por ejemplo...y suma y sigue!

    ResponderEliminar